Kilenc halott, ötven súlyos sérült a dél-bajorországi vonatszerencsétlenségben

külföld
2016 február 09., 08:37
comments 39

Cikkünk folyamatosan frissül.

AFP / dpa / Sven Hoppe
photo_camera AFP / dpa / Sven Hoppe

Két személyvonat ütközött frontálisan a dél-bajorországi Bad Aibling közelében. Ezen a szakaszon csak egy sínpár fut, de arról még nincsenek hírek, hogy hogyan ereszthették szembe a Meridian magánvasúti társaság két szerelvényét.

A balesetnek az első jelentések szerint legalább két halálos áldozata van, a helyi rendőrség közleményében "több halottról" ír. A szerencsétlenségnek rengeteg sérülétje van, a rendőrség legutóbbi közleményében 150-re becsülte a számukat.

UPDATE 9:58: A helyi regionális rendőrség, az Polizei Obernbayern Süd (POS) legfrissebb tájékoztatása szerint a négy halálos áldozat mellett 15 sérült állapota válságos, 40 sérülté súlyos, összesen pedig száz sérültje van a szerencsétlenségnek.

UPDATE 10:41: "A baleset megrázkódtatás számunkra. Mindent megteszünk az utasokért, a hozzátartozóikért és munkatársainkért" - írta közleményében helyi vasúttársaság, a Bayerischen Oberlandbahn, aminek a megbízásából a Meridian magánvasúti társaság a járatokat üzemeltette. A Frankfurter Allgemeine Zeitung rendőrségi forrásai attól tartanak, hogy a roncsok között további halálos áldozatokra bukkanhatnak. Jelenleg négy halottról tudnak.

UPDATE 11:12: A POS legfrissebb közleménye szerint már nyolc halálos áldozata van a vonatszerencsétlenségnek. A tájékoztatás szerint 50-en súlyosan, 100-an könnyebben sérültek meg.

UPDATE 11:37: A szerencsétlenséget szenvedett viszonylatot hétköznapokon sok iskolás is használja, de most éppen farsangi szünet van Bajorországban, így ma nem voltak tanulók a reggeli járaton, mondta el egy rendőrségi szóvivő a FAZ-nak.

UPDATE 13:05: A POS legfrissebb tájékoztatása szerint már kilenc halottja van a szerencsétlenségnek.

AFP / dpa / Sven Hoppe
photo_camera AFP / dpa / Sven Hoppe

A környéket ellepték a mentők, több helikopter is érkezett a sérültek elszállítására. A sérültek közül többnek súlyos az állapota.

A német hírszerzés, a BND lehallgatóközpontja Bad Aiblingban. Fotó: Joerg Koch/Getty Images
photo_camera A német hírszerzés, a BND lehallgatóközpontja Bad Aiblingban. Fotó: Joerg Koch/Getty Images

A baleset helyszíne, az Alpok lábánál lévő fürdőváros az elmúlt években arról lett ismert, hogy itt van a német hírszerzés, a BND elektronikai megfigyelőközpontja. (Via BBC, Spiegel. Címlapkép: AFP / dpa / Sven Hoppe )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.