Figyelmeztet a Gmail, ha nem jól titkosított fiókkal levelezünk

tech
2016 február 11., 08:35
comments 36

A Google levelezőrendszerében több újítást is bevezettek most, de ezek közül is kiemelkedik az új biztonsági ellenőrző megoldás, ami figyelmeztetni fog, ha partnerünk, akitől levelet kaptunk vagy levelet készülünk küldeni neki, nem megfelelő, TLS protokoll szerinti titkosítást használ. 

photo_camera

A címzett neve mellett a sarokban egy piros lezáratlan lakat jelzi majd, hogy nem jó helyre szándékozunk épp levelet küldeni, ezért ha bizalmas dolgokat osztanánk meg, inkább ne tegyük. Az ikonra kattintva erre figyelmeztetés is emlékeztet majd. 

Hasonlóan, ha nem megbízható helyről kapsz emailt, akkor a küldő fényképe helyett egy kérdőjel áll majd, ami arra figyelmeztet, hogy érdemes vigyázni. (ArsTechinca)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.