Négyéves brit kisfiúval robbantatott fel embereket az Iszlám Állam

külföld
2016 február 11., 07:36
comments 119

A Szíria és Irak egy jelentős részét az ellenőrzése alatt tartó dzsihadista terrorszervezet közzétett egy videót, amin egy kisgyerek látszik, amint működésbe hoz egy detonátort, aminek köszönhetően felrobbant egy autó, benne három fogollyal. 

A feltételezések szerint a fiú a négyéves Isa Dare, aki már másodszor bukkan fel az ISIS propagandaanyagában. Anyja egy brit terrorista, Grace "Khadija" Dare, aki Londonból érkezett Szíriába. 

photo_camera

A legújabb videóban a gyerek terepszínű gyakorlóruhában bukkan fel és a hitetlenek elleni támadásról kiabál valamit. Utána felrobbantja az autót, benne a foglyokkal. Közben egy maszkos terrorista David Cameront fenyegeti meg a felvételen. Azt üzenik a brit miniszterelnöknek, hogy készítse fel a hadseregét, mert ők is készítik a sajátjukat. 

Az eltakart arcú férfinak is brit akcentusa van a beszámolók szerint. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.