Fokozódik a nyomás a déli határon, ezért újabb bírákat irányítottak át Szegedre

POLITIKA
2016 február 12., 12:52
comments 38

Hogy legyen kinek elítélnie a bevándorlókat a műszaki határzár megsértéséért. A Szegedi Törvényszék szóvivője, Juhászné Prágai Erika tájékoztatása szerint szeptember 15-től február 7-ig 1322 ügyet intéztek a szegedi járásbíróságon. A határzár tiltott átlépése miatt novemberben 95, decemberben 62 vádlottat állítottak bíróság elé Szegeden.

Januárban már 198 ítélet született, februárban pedig 12 np alatt már 192 ügy érkezett a járásbíróságra.

A növekvő ügyteher miatt péntektől a Szegedi Törvényszék illetékességi területén működő vidéki járásbíróságok büntető ügyszakos bírái, a Szegedi Törvényszék elsőfokú és másodfokú tanácsának tagjai is kirendelés útján eljárnak a Szegedi Járásbíróság hatáskörébe tartozó határzárral kapcsolatos bűncselekmények elbírálásában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.