18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Miért van másfél éve kakaszex a pécsi Fidesz weboldalán?

POLITIKA
2016 február 14., 09:20
comments 147

Minden politikától mentesen mondhatjuk, hogy a földkerekség leggusztustalanabb politikai weboldala jelenleg a Fidesz pécsi szervezetéé. Itt a link, a http://www.pecs.fidesz.hu, de nem viccből mondom, hogy NE kattintson rá senki, cserébe itt van egy erősen kiretusált screenshot róla:

photo_camera

A megdöbbentő nem is az, hogy egy politikai párt weboldalán kaka- és pisaszexes tartalom látható, mert a hackerek szeretik az ilyesmit, hanem az, hogy ennyi ideje folyamatosan. 

Jó kis trollbuli zajlott majdnem másfél évvel ezelőtt, 2014. novemberében a fidesz.hu pécsi aloldalán, a pecs.fidesz.hu-n, azon belül is az üzenőfalon. Azzal indult az egész, hogy Fodor Ibolya pécsi önkormányzati képviselő egy Facebook-bejegyzésében lehazaárulózta az akkori utcai kormányellenes tüntetőket, ami komoly felháborodást keltett, annyira, hogy tüntetés is szerveződött az ügyben.

November 25-én kamugyanús üzenet jelent meg a pécsi Fidesz üzenőfalán Stadler Mária aláírással, amiben a szerző a CÖF nevében békemenetet hirdetett Pécsre, megrendszabályozandó a szemtelen tiltakozókat, diákokat és baloldali provokátorokat. A szerző arra is célzást tett, hogy a kormányt kritizáló puccsistákat be kéne hívni polgári védelmi szolgálatra.

Stadler Mária egyébként ismert szélsőséges Fidesz-aktivista, aki egy híres felvétel tanúsága szerint azt mondta Budaházy Györgyynek, hogy

ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt.

Az üzenőfalon elhelyezett üzenetről ezzel együtt kiderült, hogy kamu, maga Stadler is cáfolt és a CÖF is, később nem is lett pécsi Békemenet. A trollkodás azonban felhevítette a netezőket, az üzenőfalon egyre durvább szövegek mentek, majd az oldalt valaki egyszer csak átirányította egy kakaszex-pornószájtra.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmemet arra, hogy a helyzet azóta is változatlan.

Az egész azért érdekes, mert ha az ember rákeres a pécsi fideszre, továbbra is a pecs.fidesz.hu-t kapja találatnak. Csakhogy a főoldal linkjére kattintva az

oldal fejlesztés alatt…

felirat látható.

Miközben egyes aloldalak továbbra is élnek, egészen meglepő látványvilággal és karaterkészlettel:

photo_camera

A pécsi Fidesz romjaiban elérhető élőhalott weboldala a választóknak nem ad lehetőséget semmiféle kommunikációra, az "Elérhetőségek" menüpont ugyanis szintén "fejlesztés alatt áll"-ra van állítva. Az "Üzenőfal" menüpontot ugyanakkor egyszerűen leszedték. Maga a híres üzenőfal linkje mégis élő, és egyből át is dob a gusztustalan pornólapra.

Vagyis ha egy állampolgár bármi okból is kíváncsi lenne a kormánypárt pécsi oldalára, vagy semmit sem talál ott, vagy ha utánakeres kicsit, akkor félrekódolt karaktereket és pornót.

Az ügyben megkerestem a Fideszt. A pécs-belvárosi 1. választókerület irodájának munkatársa tudott arról, hogy a pécsi Fidesznek lényegében nincsen weboldala jó ideje, és a külső hackertámadásra is emlékezett, arról azonban fogalma sem volt, hogy miért van ez a helyzet, és tesznek-e ellene valamit.

Végül adott egy számot a városházi Fidesz-frakcióirodához. Ott fogalmuk sem volt arról, mi van a saját weboldalukkal, és a szintén Pécsett található országgyűlési képviselői iroda "politikai munkatársához" irányított, aki már nem vette fel.

Próbáltam más úton is: a pecs.fidesz.hu szerint az oldalt a szintén pécsi Slap-up Trend Kft. készítette. Profi szakértő céget választottak, amelynek

tevékenysége az interneten való megjelenés és az online kereskedelemben való részvétel elĂľsegítése. Ezen belül honlap-, webáruház készítés, saját oldalainkon elhelyezett hirdetĂľfelületek (bannerek és speicális hirdetési lehetĂľségek) bérbeadása, valamint az ezekhez kapcsolódó webes tevékenységek.

Természetes hát, hogy így néz ki az oldaluk:

photo_camera

És a telefont sem vették fel.

Így azt egyelőre nem tudni, miért így kommunikál a Fidesz 2014. óta a pécsi tevékenységükre kíváncsi választóival. Csak a kakaszex a biztos.

Update

Már az se biztos, vasárnap délután ugyanis lecserélték a kakapornót a Magyar Nemzet 444: a liberális Kuruc.infó című jegyzetére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.