Habony Árpád ingyen kapta meg a Szépművészeti Múzeumot a lakodalmára

politika
2016 február 17., 11:59
comments 298

Hétfőn megírtuk, hogy nem a gyanús képkölcsönzési ügy az egyetlen kapcsolat Habony Árpád és Baán László között, hanem egyébként is kifejezetten jóban vannak, olyannyira, hogy Baán Habony esküvői tanúja volt.

Azóta az RTL Klub arról számolt be, hogy maga a lakodalom is a Szépművészetiben lehetett, szerdán pedig ismét Baán László volt az, aki meg is erősítette a hírt. A Rádió Q-ban mondta el, hogy ez így történt, 

Habony pedig nem fizetett ezért.

Baán László a műsorban meg is indokolta, miért biztosította a helyszínt ingyen Habonynak. Az Index cikke szerint azzal érvelt, hogy

a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat, és máskor is odaadta már a múzeumot, ha olyan ember kérte, aki a múzeum jövője szempontjából fontos.

Ez azért érdekes, mert hétfőn Baán kérdésünkre, hogy a jó viszonynak volt-e köze ahhoz, hogy az értékes festmények egy Habony-közeli lakásba kerültek, azt válaszolta, hogy nem volt (ahogy a videón ez hallható).

Ezek szerint tehát képkölcsönzésnél nem veszi figyelembe a kapcsolatépítést, amikor viszont a múzeumot biztosítja helyszínként ingyen, akkor igen. Az RTL Klub megkérdezte Halász János Fidesz-szóvivőt az ügyről, aki szerint a két ember személyes jó kapcsolatának semmi köze az ügyhöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.