A Nike kirúgta Manny Pacquiaót, mert azt mondta, hogy a melegek rosszabbak, mint az állatok

sport
2016 február 18., 06:42
comments 85

A Nike szerződést bontott Manny Pacquiao profi boxolóval, miután Pacquiao egy Fülöp-szigeteki rádióban azt mondta a meleg párokról, hogy azok rosszabbak, mint az állatok.

A cég később közleményt adott ki, amiben szörnyűnek nevezték Pacquiao megjegyzését, és bejelentették, hogy minden kapcsolatot megszakítanak vele. Hangsúlyozták, hogy a Nike ellenez mindenféle diszkriminációt, és kiállnak az LGBT közösség jogaiért.

Manny Pacquiao 2015 májusában, Las Vegasban, a Floyd Mayweather Jr. elleni vesztes összecsapás után.
photo_camera Manny Pacquiao - Fotó: Al Bello/Getty Images/AFP

A Fülöp-szigeteki meleg szervezetek üdvözölték a cég döntését. A 37 éves Pacquiao, aki jelenleg azért kampányol, hogy bejusson az ország szenátusába, a kijelentés után rögtön bocsánatot kért. Azt mondta, hogy nem akarta elítélni a melegeket, csak ki akart állni a keresztény hite mellett.(via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.