Baán Lászlóék Demjén Rózsi koncertjére buliztak Habony esküvőjén

politika
2016 február 20., 11:54
comments 138

Baán Lászó korábban a meghívotti kör fontosságával magyarázta, hogy 2007-ben ingyen odaadta a Szépművészeti Múzeum épületét Habony Árpád eskövőjére, pedig akkor már régi ismerősök voltak a fideszes tanácsadóval. 

Az Index újabb részleteket tárt fel Habony Árpád és Baán László közös múltjáról, ami egészen a 2000-es évek elejéig nyúlik vissza, amikor Baán a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának közigazgatási államtitkára volt, Habony pedig a CCC+Bogner Kulturális Kommunikációs és Tanácsadó Kft cégével gyakran kapott megrendeléseket a tárcától.

photo_camera

Habony cége Baán László segítségével részt vett a Müpa létrehozásának előkészítésében, de bedolgoztak más ügyekben is. A lap úgy tudja, hogy a cég benne volt az örökségvédelmi törvény előkészítő munkáiban is

A 2002-es kormányváltás után Baán az MSZP-SZDSZ-es minisztériumnál maradt. 2004-ig ő töltötte be a gazdasági helyettes államtitkári posztot, 2004-ben viszont megpályázta Szépművészeti Múzeum igazgatói székét. Állítólag igazgatói pályázat elkészítésében a CCC+Bogner is segített neki. 

Majd amikor Baánt kinevezték, másfél-két éven át közvetlenül az igazgató alatt a múzeumnak is dolgozott megbízási szerződéssel. Főként új programok kidolgozásában és előkészítésben kaptak szerepet.

Ahogy arról korábban írtunk a múzeumhoz került Habony egyik bizalmi embere, Rostás Zoltán is, aki most a Szépművészeti helyiségének kiadásaival foglalkozó Kultúra 2008 Nkft. Felügyelőbizottságának tagja. Rostás Zoltán 2002 előtt került CCC + Bognerhez, Habony közeli ismerőse volt. 2003 tavaszán, amikor a Fidesz tanácsadó ajánlatosnak látta leadni vállalkozásait, ő lépett a helyére. Így aztán Habony bizalmasa Baán bizalmasa lett.

2007-ben, a Fidesz sajtóosztályán dolgozó Kaminszky Fanni és Habony Árpád esküvőjén még nem tobzódtak politikustömegek, ugyanakkor több éves együttműködésük miatt az sem volt meglepő, hogy Baánt hívták meg a lagzi egyik tanújának, ő pedig segített, hogy a múzeum reneszánsz termét ingyen adják oda nekik. 

photo_camera Kaminszky Fanni és Habony Árpád

A bulit aztán egy kisebb Demjén Ferenc-koncerttel dobták fel. A Fidesz 2006-os választási kampánydalát jegyző énekes is tagja volt a két-háromszáz fős vendégségnek, amely a templomi esküvő után rendőrségi villogós felvezetéssel érkezett a Hősök terére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.