Matolcsy unokatestvérének bankja kapja meg a Buda-Cash ügyfélállományányát

gazdaság
2016 február 26., 20:33
comments 19

A Buda-Cash felszámolását végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.(PSFN) pénteki közleményében ismertette, hogy a január 15-én közzétett, az ügyfélvagyon kiadásának gyorsítását célzó nyilvános állomány-átruházási eljárásban egyetlen ajánlat érkezett, aminek benyújtója a NHB Növekedési Hitel Bank Zrt volt.

Az ajánlatot így is érvényesnek tekintik, ami minden tekintetben megfelel a jogszabályi és a nyilvános pályázati kiírásban foglalt feltételeknek. A felszámoló megteszi az előzetes engedélyeztetéshez szükséges további lépéseket.

Drabik Zsoltot, az NHB Bank vezérigazgatóját meglepte, hogy más piaci szereplő nem indult a pályázaton. A bank felkészült arra, hogy befogadja a Buda-Cash piaci átlagnál szélesebb eszközállományát, kezelje az ügyfelek tranzakcióit.

A PSFN és az NHB Bank által megkötött állomány-átruházási szerződést még jóváhagyásra be kell nyújtani az MNB-nek, és az engedély megszerzését követően kerülhet át az érintett állomány.

Az NHB Bank igazgatóságának elnöke Szemerey Tamás Béla, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére. 

Az NHB Bank célja, hogy az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül ismét rendelkezhessenek befektetési eszközeik felett. A bank saját képviseletei és bankfiókjai mellett közvetítők révén országos elérést biztosít majd az ügyintézés megkönnyítésére. A bank rendelkezik kereskedési joggal a Budapesti Értéktőzsdén és a hazai értékpapírpiac mellett a nemzetközi termékek elérését is biztosítja majd az ügyfeleknek.

A felszámoló emlékeztet, hogy a Buda-Cash az előzetes engedély birtokában - az állomány átvevőjével megkötendő szerződés hatályba lépése előtt - közvetlen megkeresés útján, 30 napos válaszadási határidő biztosításával értesíti, egyben nyilatkoztatja az ügyfeleket arról, hogy az állomány átruházásában részt kívánnak-e venni.

Aki nem kíván részt venni benne, a 30 napos határidőn belül, írásban más szolgáltatót jelölhet meg. Ha valaki nem tesz vagy hiányos nyilatkozatot tesz, akként kell tekinteni, hogy elfogadta az átvevő személyét és üzletszabályzatát. Ebben az esetben az ügyfelet megillető pénzügyi eszköz és pénzeszköz az értesítésben megjelölt határnaptól az átvevő kezelésébe kerül, és az átvevő üzletszabályzata vonatkozik rá. Az állomány átruházása következtében felmerülő költség, díj az ügyfelekre nem hárítható át. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.