Meglepetés: el fogják kaszálni Erdősinét, az MSZP boltbezárós kérdéséről lehet népszavazás

politika
2016 február 29., 10:27
comments 467

Bár csak délután fél ötkor kezdődik a Nemzeti Választási Bizottság ülése, az Index már most megírta azt a 444-nek is kiszivárogtatott hírt, hogy valószínűleg nem fogják befogadni a boltok vasárnapi kötelező zárva tartásáról szóló népszavazást a kormány érdekében, verőemberek társaságában eltérítő Erdősi Lászlóné kérdését. A négy másodperccel később pecsételő MSZP-s Nyakó Istvánét viszont igen.

Az indoklás az lehet, hogy bár a népszavazási kérdéseket személyesen kell benyújtani, ebben a hírhedt esetben az asszony fiatal férfi kísérője pecsételt.

Emlékezetes, hogy a kérdéses napon a Nemzeti Választási Iroda épületéhez hajnali hat felé érkező Nyakó már ott talált egy csapat izmos, kopasz kidobóembert, akik mappákkal a kezükben várakoztak ott, de nem árulták el, milyen ügyben. Nyakó után érkezett a helyszínre Erdősiné, akit egy majdnem kopasz fiatalember kísért. A felek így együtt több órán át várták a kapualjban, hogy a város másik pontján a Kúria döntést hozzon egy korábbi, szinén a boltbezárás ügyében benyújtott népszavazási kérdésről. Ha ugyanis a Kúria elutasítja azt, megnyílik az út, hogy valaki újabb kérdést nyújtson be ugyanabban a témában. Hogy kinek a kérdése az első, az azon dől el, hogy ki dug be előbb egy papírlapot a kapualjban található időbélyegzőbe.

A döntő pillanatban a kopaszok nem hagyták Nyakót pecsételni, a néni kísérőjét viszont előreengedték. Most úgy néz ki, ez volt a szarvashiba. Így ugyanis nem Erdősiné nyújtotta be a saját kérdését, ami miatt délután várhatóan diszkvalifikálja a bizottság.

Így jár az, aki a Fradi Security mellényében előszeretettel pózoló kopasz, börtönviselt biztonsági őrökkel akar megoldani számára kellemetlen politkai kérdéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.