Orbán: Azért nem kellene vizsgálni Habonyék vagyonosodását, mert más pártok körül is vannak gyanús ügyek

politika
2016 február 29., 18:08

A Jobbik elnöke hétfőn a parlamenben ismét egy olyan vizsgálóbizottság felállítását követelte, amely Orbán Viktor környezetének meggazdagodását vizsgálná. Ebben külön figyelmet fordítanának Habony Árpád, Mészáros Lőrinc és Andy Vajna vagyonosodására. Cserébe ők belemennének egy olyan vizsgálóbizottság felállításába,amely a Jobbik oroszországi kapcsolataival foglalkozik.

Orbán szerint egyetlen dolog van, ami összeköti Vona Gábor kérdéseit, ez pedig a pénz. A miniszterelnök úgy látja, hogy a Jobbik elnökét nem a politika érdekli, hanem a a pénz, és a politikából is csak az, aminek köze van a pénzhez. 

„Láttam én már az elmúlt 26 évben itt épp elég olyan politikust, akinek a libidóját csak a pénz érintette meg, úgy mint az Önét”

- jegyezte meg a miniszterelnök, majd  azzal folytatta, hogy megérti, mert fiatal ember, fiatal párt, nyilván szükségük van a pénzre. Hozzátette, hogy nem helyes átesni a ló másik oldalára, és felsorolta a Jobbik körüli gyanús ügyeket. (A miniszterelnök azokat az jobbikos ügyeket mondta fel, amikről korábban a Direkt36 írt.)

Megemlítette azt a jobbikos képviselőt, aki a saját anyjának fizette ki a kampánypénzét. Azt mondta, hogy a jobbikosok abból is pénzt csinálnak, hogy orvosokat visznek külföldre. Orbán megjegyezte, hogy Vonáék háza táján is történnek furcsa dolgok: emlékeztetett, hogy egy autókölcsönző cég 18 millió forint értékben kap a párttól megbízásokat tanulmányírásra, egy autószerelő cég 6 millió forint értékben ír tanulmányokat Vonának, egy informatikai cég pedig 8 millióért, de a miniszterelnök szerint az a legszebb, hogy egy fuvarcég is írt tanulmányokat a Jobbiknak 4,4 millióért az európai radikális trendekről és az izlandi válságkezelésről. Orbán szerint ezzel már nem is a ló, hanem a mamutláb lóg ki ezekből az ügyekből.

„Nem kellene söpörniük egy jóízűt a saját házuk táján, mielőtt bennünket rágalmaznak?”

– kérdezett vissza szokott magabiztosságával a kormányfő. 

Vona azzal reagált, hogy a miniszterelnök megfutamodott a kérdés elől, majd felsorolta a Fidesz legutóbbi botrányait a verekedésbe fulladt wellness disznóvágástól kezdve, a Nemzeti Választási Irodánál történt balhéig.

Viszontválaszában Orbán Viktor annyit mondott, hogy csúnya szokás mások zsebében turkálni. Azt javasolta a Jobbiknak, hogy nézzék meg, hogy a Kovács Béla fiktív számláin talált pénz vajon a Jobbik pénze volt-e. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.