Ha jön a robotok elleni harc, egy szövetségesre biztos számíthatunk: a kutyákra

ÁLLAT
2016 március 02., 04:46
comments 20

Cosmo egy terrier, és van elég baja az életben, mint általában a terriereknek lenni szokott. Ezért semmi szüksége nem volt olyan további galibákra, amiket egy óriási kutyarobot felbukkanása okozott a mindennapjaiban.

Cosmo meglehetősen privilegizált helyzetben lévő kutya, ami legalábbis a techjavakhoz való hozzáférést illeti, gazdája ugyanis az Android egyik alapítója, Andy Rubin. Rubin az elmúlt évtizedben a Google robotdivízióját vezette, ezért annyira nem nehéz elképzelni, kutyája hogyan futhatott össze a Boston Dynamics által fejlesztett egyik kutyával, Spottal. 

(Flickr/Steve Jurveston/CC BY 2.0)
photo_camera (Flickr/Steve Jurveston/CC BY 2.0)

Spot amúgy a Boston Dynamics katonaságnak fejlesztett robotkutyája, felderítésre használják. És szemmel láthatólag egyelőre nem jön ki jól más kutyákkal. (via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.