Nem tudott nyerni a Fidesz Tápiószentmártonban

POLITIKA
2016 március 06., 21:20

A független Györe László folytathatja a polgármesteri munkát Tápiószentmártonban, miután megnyerte a településen tartott időközi választást. A nyolc képviselői helyért indulókra leadott szavazatok számlálása még tart.

A választásra jogosult 4416 állampolgárból 2486-an mentek el szavazni, ami 56,3 százalékos részvételnek felel meg. A három polgármesterjelölt közül a győztes Györe Lászlóra 1317-en szavaztak, a 2. helyen 1145 szavazattal Majoros Máté (Fidesz-KDNP) végzett, a 3. pedig 10 szavazattal Kovács Istvánné (Magyar Munkáspárt) lett.

photo_camera Fotó: Györe László / Facebook

A településen 25-en indultak a képviselői tisztségért, mind függetlenként, közülük kerül majd ki a testület 8 tagja. A képviselő-jelöltekre leadott szavazatok összesítése még tart.

Az időközi polgármester- és képviselőválasztást azért kellett kiírni, mert a testület tavaly december elején feloszlatta magát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.