Élőben adja neten a szomszéd, ahogy a CEU szerinte illegálisan építkezik

belföld
2016 március 07., 12:34
comments 151

Régóta hadakozik Werderits Krisztián Nádor utcai lakos a szomszéd telken építkező Közép-Európai Egyetemmel. A CEU új épületénél alapvetően a minden probléma forrása, hogy a ház 6 méterrel magasabb lesz a korábban itt állónál, illetve a szomszédjánál is. Ebből többféle probléma is adódik. Az egyik az, hogy a CEU kellemes életre alkalmatlanná, szürreális videóklipek forgatására annál alkalmasabbá tette a szomszédban lakó nyugdíjas asszony lakását, amennyiben betonfalat húztak fel közvetlenül az ablaka elé:

Az ugyanebben a szomszéd házban lakó Werderitsnek több problémája is akadt az építkezéssel. Az egyik az, hogy úgy húztak fel egy, 6 méterrel az ő tetőjük fölé emelkedő betonfalat, hogy még azelőtt nem magasították meg a szomszéd ház kéményeit. Ez azért lett volna fontos, mert Werderits állítja, hogy birtokában van egy igazságügyi építési szakértő vélemény arról, hogy ha előbb a magas fal épül meg és csak később mahasítják a kéményeket, légörvény alakulhat ki, ami visszanyomhatja a szénmonoxidot, életveszélyes helyzetet állítva elő.

Ezt látszik alátámasztani az építési engedély egy részlete is:

photo_camera

A tetőn azonban nem csak dokumentumok csatáznak: a CEU-szomszéd szerkesztőségünknek írt levele szerint a testvére vasárnap a saját testével akadályozta meg, hogy tovább magasítsák a betonfalat, amit végül azért kezdtek visszabontani, mert megjelent a TV2 stábja. Mivel ma, hétfőn újra építkezni kezdtek odafent, Werderits élőben kezdte közvetíteni az eseményeket. Innen tudom, hogy bár a napot a munkások ebben az állapotban kezdték meg:

photo_camera

mostanra változott a helyzet, amennyiben a szomszéd ház 5 kéményébe 5 toldalékcsövet állítottak bele, hogy a szintjük így a betonfal síkja fölké kerüljön.

photo_camera

Most beszéltem a szomszéddal, aki a toldalékokat "alibikéményeknek" nevezte, amik szerinte nem felelnek meg az előírásoknak, majd elárulta, hogy a bejelentése miatt nemsokára helyszíni szemle érkezik a tetőre. És mindez élőben látható annak, aki valóságsószerűen akarja átélni a kéménydrámát.

Köszönjük neked, internet!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.