Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Orbánnal szemben

Tbg
POLITIKA
2016 március 07., 11:52

Az Együtt politikusa, Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktorral és feleségével, Lévai Anikóval szemben, mert tudni szeretné, mennyi az annyi.

„Sajtóhírek alapján ugyanis joggal feltételezhető, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a vagyona, mint amit bevall.”

- írja Juhász, aki szerint a jelek arra utalnak, hogy Orbán ott él.

Azt már régóta tudni, hogy a Felcsúton házzal rendelkező miniszterelnök családja több földet és ingatlant birtokol a környéken, de ezek nem a miniszterelnök nevén vannak, hanem vagy édesapjáén, vagy felesége vagy egy-egy cég nevén.

Pénteken a 444 stábja járt lent Hatvanpusztán, ahol az a majorság található, amely Orbán Győző nevén van ugyan, de ott tartózkodott Orbán Viktor kutyája, a kiskorában összevert Nárcisz nevű kuvasz.

„Ez az egykori Habsburg-birtok, amiről Mészáros Lőrinc saját maga erősítette meg az Átlátszónak 2012.-ben adott videóinterjújában, hogy ő a bérlője, és hogy attól a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től bérli, ami Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző ingatlanos cége. A sajtó ezután kezdett arról írni, hogy a szépen felújított hatalmas műemlékegyüttes valójában Orbán Viktor titkos dácsája.”

- írta a 444.

No, ennek apropóján szeretné most megtudni Juhász, hogy pontosan, milyen viszonyban is van a felújított majorsággal a kormányfő és családja, vagyonnyilatkozatában ugyanis ez a tétel nem szerepel.

„A vagyonnyilatkozati eljárás célja, hogy megtudjuk, Lévai Anikónak és Orbánnak milyen kötődése van ehhez a birtokhoz, ahol a miniszterelnök él. Alább a teljes dokumentum.

Oszd meg, hogy mindekihez jusson el a hír: Orbán végtelenül gazdagon él.

Pedig soha életében nem dolgozott a politikán kívül, és felesége háztartásbeli.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.