Egy humoros Chrome-kiegészítő miatt az év legviccesebb helyreigazítására kényszerült a Wired

Média
2016 március 09., 18:43
comments 89
photo_camera Grafika: onetinyhand.com

Sokezerféle kiegészítő létezik a Chrome böngészőhöz, a praktikusak mellett rengeteg funkciótlan marhaság is. Például olyan, ami Donald Trump nevét minden előfordulásakor kicseréli valami másra. A dolog hasonlóan működik, mint a legendás, Pornolizer nevű weboldal, ami a kétezres évek eleje óta rakja tele a kiválasztott online cikkeket tréfás trágárságokkal (igen ocsmány szövegek jönnek, ha nem szereted az ilyesmit, most lépj ki a cikkből!) :

photo_camera

A Wired azonban nem direkt csinálta, majd amikor észrevették a hibát, ezt a szöveget illesztették a kiskézmentesített cikkhez:

Figyelmetlenek voltunk, és cikkünk szerkesztése közben véletlenül egy olyan Chrome-kiegészítőt telepítettünk, ami Donald Trump nevét tévedésből a "Kiskezű fickóra" cserélte ki az anyag első élesítésekor.

Trumpot a nyolcvanas évek óta kisérti ez a kiskezűzés. A hülye hajú, nyomulós, figyelemkurva ingatlanmilliárdos a kedvenc céltáblája volt az akkor indult Spy magazinnak. A szabadszájú humorlap a

"rövidujjú újgazdag"

eposzi jelzőt ragasztotta rá, ami végtelenül bosszantotta Trumpot, a humoristák legnagyobb örömére.

photo_camera

A dolog annyira ráragadt az üzletemberre, hogy a mostani előválasztási kampányban konzervatív ellenfele, Marco Rubio is lekiskezűzte, mire Trump azzal vágott vissza, hogy nem is kicsi a pöcse, majd "pici Marcónak" nevezte a vetélytársát.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.