Juharsziruppal kezelték a kisfiuk agyhártyagyulladását, meghalt

külföld
2016 március 09., 19:51
comments 598

Hiába állnak bíróság előtt 18 hónapos kisfiuk, Ezekiel halála miatt, a kanadai Collet és David Stephan zűrzavaros Facebook-üzeneteikben még mindig a gyógyszeripart ekézik, illetve összeesküvés-elméleteket gyártanak a róluk tudósító lapok tulajdonosi szerkezetéről.

A gyerek hosszabb időn át volt lázas, folyt az orra és légzési nehézségei is támadtak, de mivel a szülők nem hisznek az orvosokban, nem is vitték el Ezekielt szakemberhez. Ehelyett az anya maga állította föl a - nem meglepő módon téves - diagnózist valamilyen légúti fertőzésről, amit interneten talált tippek alapján élelmiszerekkel próbált kezelni. Az agyhártyagyulladástól szenvedő kicsi juharszirupot, szederlét, illetve egy gyömbérből, almaciderből, zöldségfélékből és fűszerekből összeállított "immunerősítő" keveréket kapott gyógyszerek helyett.

photo_camera

Egy ideig úgy tűnt, mintha javulna az állapota, de utána megint rosszabbul lett.

Ekkor elvitték egy természetgyógyászhoz, aki annak ellenére, hogy mint a nyomozás során kiderült, személyesen egyszer sem vizsgálta meg rendesen, helyes diagnózist állított fel a vírusos agyhártyagyulladásról. Csakhogy ő sem gyógyszerekkel kezelte, így a kisfiú állapota pár napos javulás után megintcsak romlani kezdett. 

Ekkor próbált közbelépni egy családi barát, civilben kórházi nővér, de nem hallgattak rá. 

A kisfiú másnap elaludt és soha többet nem tért magához. Az apa csak akkor telefonált segítségért, amikor Ezekiel légzése leállt és mesterséges légzést kellett alkalmaznia. Az eszméletlen gyerek ezután került először rendes orvosok kezei közé, de ekkor már túl késő volt, 5 napos kóma után a kórházban meghalt. 

(via NY Daily News)

(A kép a szülők adománygyűjtő fb-oldaláról származik. )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.