Március végéig minden számlát kifizet a Klik

oktatás
2016 március 09., 06:02

Három ütemben, március végéig minden elmaradását kiegyenlíti a közoktatási intézmények alapellátásával megbízott Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik). Az első etap már meg is volna: 8,6 milliárd forint értékben nagyjából 90 ezer számlát már rendezett a Klik. 

photo_camera

A második kör március 18-án zárul: addig a február végén nyilvántartott és lejárt határidejű számlák után utalják el a pénzt a tankerületeknek. Ezek a számlák főleg kis- és középvállalkozásoknál felhalmozott adósságok törlesztésére mennek el, a harmadik fordulóban pedig a még megmaradt elmaradásokat fizetik ki. 

A Klik új vezetése ezzel párhuzamosan megkezdi a szervezet átvilágítását és gazdálkodási folyamatainak felülvizsgálatát. 

Az intézményfenntartónak 17 milliárd forintos elmaradása volt, de február végén a kormány végül 38 milliárd forintos pluszforrást biztosított az intézményfenntartónak, és kinevezte élére Áder János köztársasági elnök húgát, Pölöskei Gáborné Áder Annamária.

(Index via Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.