A köztévé és a TV2 a legkiegyensúlyozottabb csatornák a Nézőpont Intézet szerint :DDDD

politika
2016 március 11., 13:06
comments 287

Hibátlan elemzést tett közzé a Nézőpont Intézet a közmédiáról.

Téved, aki elvtelen pártpropagandának látja, amit az MTVA-nál tolnak, ugyanis:

"A megújult M1 a nemzetközi standardok alapján az egyik legkiegyensúlyozottabb hírcsatornaként működik továbbá, míg több más csatorna híradója nem felel meg ezeknek az elvárásoknak."

Szóval elkészült a

A MEGÚJULT KÖZMÉDIA JOBB, MINT A HÍRE

cím anyag.

Ebben a jórészt közpénzen élő nézőpontos médiaelemzők és kutatók kimondják, hogy

"a közmédia szinte teljes egészében betartja a kormány-kormánypártok-ellenzéki pártok azonos megjelenési arányaira vonatkozó nemzetközi mintákat."

Itt el lehet olvasni 2015-ös hosszabb elemzésünket arról, hogy mennyire tartja be a közmédia megjelenési arányokat. Ezek pedig a legfrissebb adatok, ezek sem azt mutatják, amit a Nézőpont kihozott.

Itt meg azt lehet megnézni, hogy legutóbb hogyan vágták össze a közoktatás állapota miatt tiltakozó Pukli István iskolaigazgató szövegét, hogy úgy tűnjön, mintha nem mondana igazat.

Nem csak a kiegyensúlyozottság miatt van oka büszkének lenni az évi 80 milliárd forintos állami támogatással működő közmédiának. Az elemzés szerint

"a Nielsen közönségmérései alapján az M1 szinte minden héten megelőzi a napi átlagos közönségarány alapján az ATV-t."

Ha az nem világraszóló siker, akkor semmi sem az.

A tudományos anyagban egyébként nem csak az MTVA-t dicsérik meg, a habonyista kormányzati propaganda legújabb zászlóshajójáról, a TV2-ről ezt írják:

"A TV2 ugyan kevesebb politikai eseményt dolgoz fel, ugyanakkor itt érvényesültek leginkább a kiegyensúlyozottságra vonatkozó nemzetközi szabályok a kereskedelmi csatornákat nézve."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.