Bugár Béláék kisegítették Ficót és Slota korábbi pártját, már a minisztériumokat osztogatják

külföld
2016 március 15., 21:03
comments 82

Smer-SNS-Siet-Most/Híd koalíció vezeti mostantól Szlovákiát, most már csak arról tárgyalnak, hogy ki melyik minisztériumot kapja – közölték a pártok.

Az SNS egy elég szélsőséges párt, korábban, egészen 2013-ig ezt vezette a magyarellenes Jan Slota, ezért elég fura, hogy dönthettek úgy a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyes párt vezetői, köztük Bugár Béla, hogy érdemes lesz egy ilyen koalícióba belemenni.

Sokan máris tiltakoznak, például néhány óra alatt 16 ezren csatlakoztak egy kezdeményezéshez, amiben a Siet tagjai kérik a pártjuk vezetését, hogy ne lépjenek be a koalícióba.

Különösen vicces, hogy hogyan reagáltak a szlovák pártok lájkolói a Facebookon. Az ábrán azt látni, hogy milyen emojikat kaptak a pártok a posztjaikra, amióta bejelentették, hogy koalícióra lépnek Ficoékkal. Mint látható, a Most-Hídnál és a Sietnél is a lájkolók 70 százaléka dobott dühös vagy sírós lájkot. 

photo_camera

(Parameter.sk / Denník N)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.