Tiborcz és családja 216 millióért vett 193 hektár földet március első két hetében

mezőgazdaság
2016 március 18., 21:01
comments 230

Március 1. és 15. között is tartottak földárveréseket, és ezek eredményei kikerültek a Nemzeti Földalap honlapjára.

Kiderült például, hogy a miniszterelnöki vő, Tiborcz István és családja egész nagy mennyiségű földet vásároltak össze Bicske környékén:

photo_camera (klikk és nagyobb lesz!)

Ez összesen 193 hektár, amiért 216 millió forintot fizettek. (link, .pdf)

Vett földet Mészáros Lőrinc rokona, Mészáros János is (77 hektár, 48 millió forint) Szár mellett. Flier Péter pedig 68 millió forintot fizetett egy 42 hektáros felcsúti földdarabért, Flier János egy 21 hektáros Óbarok melletti földett vitt el 23 millióért, Flier Nikolett pedig egy 88 hektáros földet szerzett meg 101 millió forintért. Tamási László Videoton-fb-tag pedig 301 millióért vett földeket Fejér megyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.