Kilépett a Híd alelnöke a koalíciókötés miatt

külföld
2016 március 19., 16:11
comments 78

Most már egészen biztos, hogy a Bugár Béla vezette Híd - Most nevű, magyar - szlovák kettős identitású párt is tagja lesz az új szlovák kormánykoalíciónak. A négypárti kormányt Robert Fico (a baloldali Smer elnöke, ő látható a címlapképen) vezeti majd, éppen úgy, mint az előző szlovák kormányt is. A jobbközép Híd eddig ellenzékben volt.

A Híd az egész választási kampányban Fico megbuktatását ígérte, és arról beszéltek a párt politikusai, hogy elutasítják mind a Smer, mind pedig pedig a nacionalista SNS (Szlovák Nemzeti Párt) politikáját. Ehhez képest most mindkét párt koalíciós partnere lesz a Hídnak. 

A párt vezető testületének számító országos tanács szombat délután nagy többséggel megszavazta a belépést a koalícióba. Erre válaszul kilépett a pártból Simon Zsolt alelnök, aki viszont parlamenti mandátumát nem adja vissza, hanem függetlenként folytatja tovább. Simon a párt egyik alapítója volt. 

Somorján egy helyi pizzéria Zsolt Pizza néven új termékkel jelentkezett, így kifejezve a vendéglátós elégedettségét Simon Zsolt döntésével. Somorján lakik Bugár Béla pártelnök is. A Zsolt Pizza így néz ki:

photo_camera

A párt vezetése egy Szlovákia polgárainak címzett levélben magyarázzák el, hogy miért léptek koalícióra a baloldallal és a nacionalistákkal. A levélben többek között arra emlékeztetnek, hogy 

"a politika nem mindig fekete-fehér és nem is kívánságműsor".

(parameter.sk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.