A frissen javított hatvani kerékpárút látványa mindent elmond arról, ahogy használjuk az uniós forrásokat

ÉLET
2016 március 20., 20:04
comments 369

Több, mint 1 milliárd forintot áldozott az ország 

uniós forrásból a "Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén" projektre 2011 és 2013 között, hogy végre rendes bicikliút kösse össze (az egymástól nagyjából 7,5 kilométerre fekvő) Hatvan és Boldog településeket. 

2013 őszén a két helyiség polgármestere ünnepélyes keretek között helyezte le a beruházás alapkövét, amit 2014-ben át is adtak. A munka nem zajlott kifogástalanul, ezért múlt nyáron "garanciális javításokat" végeztetett Hatvan város fideszes polgármestere az úton. A közelgő szezon előtt Bíró József, a helyi 60lap.hu szerkesztője képes beszámolót közölt a javítások utáni állapotról. 

"A Zagyván átívelő, vasúti sínekből tákolt híd romokban."
photo_camera "A Zagyván átívelő, vasúti sínekből tákolt híd romokban."
Az út alapja megsüllyedt a repedések mentén, van ahol egy, de van ahol több centi a szintkülönbség."
photo_camera Az út alapja megsüllyedt a repedések mentén, van ahol egy, de van ahol több centi a szintkülönbség."

"Ezt szurok kiöntésével nemhogy javítani, de elfedni sem lehet."
photo_camera "Ezt szurok kiöntésével nemhogy javítani, de elfedni sem lehet."

"A Boldog irányába vezető földút pedig egy terepjárónak is kihívást jelent, nem egy kerékpárosnak."
photo_camera "A Boldog irányába vezető földút pedig egy terepjárónak is kihívást jelent, nem egy kerékpárosnak."

Bíró azt írja a cikkében, hogy a "kerékpárút állapota annak ellenére romlik, hogy 2015-ben garanciális javításokat végeztek rajta." A szerkesztő állítása szerint már az átadás után jelezte, hogy gondok vannak az út minőségével, de az önkormányzat érdemben nem reagált a felvetéseire. 

Nyár végén büntetőfeljelentést is tett az ügyben, de a rendőrség akkor a zajló garanciális javításokra hivatkozva elutasította azt. Bíró akkor a munka leállítását kérte, hogy szakértők megvizsgálhassák a hiányosságokat; de a polgármester nem állította le a munkát, így a hibák elfedése folytatódott. Horváth Richárd alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy készült szakértői jelentés; Bíró most ezek nyilvánosságra hozatalát várja az önkormányzattól. 

A szerkesztő szerint a "fideszes városvezetésnek, de különösen Szabó Zsoltnak - Hatvan polgármesterének - be kellene már végre vallania, hogy ezt 

“elkúrták, nem kicsit, nagyon!”

(Fotók: Bíró József)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.