Vasárnap sem szünetel a Juhász - Fidesz meccs

POLITIKA
2016 március 20., 14:54
comments 787

Sajtótájékoztatót tartott ma a kormánypártok nevében Hollik István kereszténydemokrata képviselő, aki továbbütötte Juhász Péter bérleti ügyeit és arról tett fel kérdéseket az Együtt politikusának, hogy most akkor végül is 

MIBŐL?

van neki pénze arra, hogy a budai Szeréna úton béreljen lakást, ahol kormánypárti kalkulációk szerint 420-460 ezer forintba kerül egy ingatlan átlagos havi bérleti díja. 

photo_camera

Hollik azzal is készült, hogy bejelentse: a Fidesz vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményez Juhász ellen az ötödik kerületi önkormányzatnál. Ezért mondjuk kár volt vasárnap összehívni az újságírókat, mivel ezt egyszer már két hete bejelentették

Juhász nem várta meg, amíg az újságírók maguk tudósítanak a kérdésekről, hanem elment a sajtótájékoztatóra, és Hollik után, a fideszes pulpituson ismételte meg korábban adott válaszait. Újra elmondta, hogy 200 ezer forintot fizet a lakásért, és 350 ezer forintos fizetést kap közben a pártjától, amit magánadományokból egészít ki. 


Hollik arról is kérdezte az ellenzéki képviselőt: miért nem tünteti fel vagyonnyilatkozatában a magánadományokat. Juhász erre Facebook-posztja szerint azt mondta: a törvény szerint 150 ezer forint alatti adomány nem minősül jövedelemnek, és adót sem kell fizetni utána, ezért nem szerepelnek ezek a nyilatkozatában.

Arra a felvetésre, hogy a Facebookon egykori millás társa - Torsa Mátyás - is pénzügyi visszaélésre célzott vele kapcsolatban, Juhász azt mondta: soha nem volt olyan - tulajdonosi vagy ügyvezetői - pozícióban a Millában, hogy ott egyedül pénzügyi kérdésekben dönthessen. Hollik a válaszokat már nem várta meg a sajtótájékoztatón, hanem még azok előtt elhagyta a helyiséget. 

A politikus ezek után megköszönte a TV2-nek és a Fidesznek a hirtelen jött nyilvánosságot, és hogy segítettek neki pénz kalapozni a megélhetéséhez. 

"Köszönöm nekik, hogy kihúztak a szarból" 

-  mondta az újságírók előtt. Juhász korábban egyébként azt ígérte, hogy hétfőn nyilvánosságra hozza, mennyi pénzt adakoztak neki össze az elmúlt napokban a támogatók (és a TV2 nézői).

 "Nagyon hálás vagyok nekik, hogy segítettek annak finanszírozásában, hogy feltárhassam Orbán vagyonosodását. Orbán családja és a gézszerelője ugyanis akkora földbirtokkal rendelkezik, mint a magyar történelem során nagyon kevés földes úr" - olvasható még Juhász posztjában, amit vasárnap délután tett ki a Facebookra. 

(MTI / Juhász Péter FB)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.