Két magyar is megsérült a brüsszeli terrortámadásokban

Terrorizmus
2016 március 22., 10:17
comments 76

Két magyar is megsérült a keddi brüsszeli robbantásokban – mondta az M1-nek Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet. Magyar halálos áldozatról továbbra sincs tudomásuk.

Nagy Zoltán elmondta, hogy a konzuli részlegen keresztül igyekeznek minden szükséges tájékoztatást megadni.

A Brussels Airlines Budapestről indult reggeli járatáról azt mondta: a gép biztonságban földet ért, több magyar utassal is telefonon tartják a kapcsolatot, az utasok nem hagyhatták el a repülőgépet, de mindannyian biztonságban vannak.

photo_camera Egy sérültet ápolnak a Maalbeek metróállomásnál (Fotó: Emmanuel Dunand / AFP)

A helyszínen van a Magyar Vöröskereszt elnöke is, aki segített a sebesülteknek.

Szerda délelőttre rendkívüli bizottsági ülést hívott össze az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke, Molnár Zsolt, aki az MTI-nek azt mondta, az ülésen a Brüsszelben történtekről kérnek tájékoztatást, továbbá a magyarországi vonatkozásokról.

A Magyarország területére ideiglenesen kihirdetett 2-es terrorfokozatnak megfelelően, a belügyminiszter utasítására Hajdu János főigazgató teljes készültségbe helyezte a Terrorelhárítási Központ (TEK) állományát.

Az utasítás szerint a TEK fokozza felderítési tevékenységét, megerősíti a terrorveszélyezettség szempontjából jelentős, kritikus infrastruktúrák védelmét, a műveleti egységek pedig megjelennek a legforgalmasabb közterületeken is.

A közterületi jelenlét célja a nagy látogatottságú közlekedési csomópontok és létesítmények biztonságának erősítése – közölték.

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Fülöp belga királynak a halálos áldozatokat követelő kedd reggeli brüsszeli robbantások miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.