Hatéves börtönbüntetést kapott a 15 éves lánnyal szexuális kapcsolatra lépő angol válogatott focista

bűnügy
2016 március 24., 14:28
comments 183

Az Adam Johnson ellen kiszabott ítéletben Jonathan Rose bíró elmondta, hogy a 15 éves lány "pszichológiai sérülést szenvedett". 

A 28 éves középpályást tavaly március elején vették őrizetbe. Az egyik februári bírósági tárgyaláson két vádpontban bűnösnek vallotta magát, elismerte például, hogy egy 16 éven aluli lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. További kettőt viszont tagadott, ezek közül az esküdtszék az egyikben felmentette Johnsont, a másikban viszont 10-2-es szavazati aránnyal bűnösnek mondta ki, így szinte elkerülhetetlenné vált a szabadságvesztés kiszabása, amelynek időtartama tíz év is lehetett volna. 

Lindsey Parnaby / Anadolu Agency
photo_camera Lindsey Parnaby / Anadolu Agency

A 12-szeres válogatott futballistát február közepén menesztette legutóbbi klubja, a Sunderland. Johnson a Middlesbrough csapatánál kezdte pályafutását, később a Manchester Cityt erősítette. A Sunderland 2012-ben 10 millió fontot fizetett érte és négyéves szerződést kötött vele. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.