Nyolc milliárd forintot kaszál a vasútbizniszen az Orbán-közeli polgármester

POLITIKA
2016 március 24., 07:17
comments 198

A magyar self-made man, Mészáros Lőrinc a vasútfelújításon is nagyot szakít: a Figyelő cikke szerint a felcsúti polgármester eddig viszonylag ismeretlen cége, a mindössze 30 főt foglalkoztató R-Kord Kft. dolgozhat a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításán. 

Ráadásul az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal drágábban. A lap szerint a drágulás indokai nem annyira meggyőzőek. 

A Mészáros által három éve felvásárolt vállalkozás a Swietelsky Vasúttechnika Kft. konzorciumi partnereként nyerte el a megbízást. Arról, hogy lesz egz a felújítás, a vonalat üzemeltető GYSEV Zrt., valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki közös közleményt, csak abban nem említették a nyertesek nevét. 

A GYSEV szerint azért drágult meg időközben a projekt, mert az eredeti becsült ár csak tervezői becsléssel történt, 

és nem vették figyelembe a vállalkozói kockázatértékelést. 

A lap kereste az R-Kord Kft.-t is, de kérdéseikre nem kaptak választ. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.