Elfogtak két férfit Németországban a brüsszeli robbantások miatt

külföld
2016 március 25., 12:13
comments 60

A Spiegel szerint Düsseldorf a német rendőrség egyik speciális egységei csütörtök este őrizetbe vették Samir E.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy az egyik brüsszeli robbantóval, Khalid el-Bakraoui-val együtt tavaly nyáron a török hatóságok őt is elfogták.

A törökök mindkét férfit azzal gyanúsították, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolta a szíriai polgárháborúban. Ezért Amszterdamba küldték őket, mivel korábban mindketten onnan indultak meg Törökország felé. A német hatóságok most azt vizsgálják, hogy a két férfi kapcsolatban állhatott-e egymással, vagy csak együtt utaztak.  

A lap szerint a német rendőrség Gießen környékén is elfogott egy férfit, akit a brüsszeli merényletek előtt két gyanús sms-t kapott a robbantások előtt pár perccel. Az egyikben szerepelt Khalid El Bakraoui neve, a másikban pedig annyi volt, hoyg FIN, azaz vége, és három perccel azelőtt írták, hogy el-Bakraoui felrobbantotta magát.  A nyomozók most az vizsgálják, hogy milyen kapcsolatban állt a terrorista sejttel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.