Elfogták az egyiptomi gépeltérítőt

Terrorizmus
2016 március 29., 12:04
comments 40

Letartóztatták azt a férfit, aki kedd reggel eltérített egy egyiptomi belföldi repülőjáratot, a fedélzetén 55 utassal.

A férfi azt állította, hogy a testére egy bomba van szerelve. A gépet Ciprusra vitette a pilótával, és a larnacai repülőtéren szálltak le.

A gép utasainak nagy részét hamar elengedte, az utolsó két órában csak 7 túszt tartott fogva a gépen.

Egyelőre nem világos, hogy mit akart elérni a gép eltérítője. Sokáig úgy tűnt, hogy Cipruson élő volt feleségét akarja visszaszerezni. Később azonban több hírügynökség is arról számolt be, hogy egyiptomi foglyok szabadon bocsájtását követeli.

Az egyiptomi miniszterelnök azt nyilatkozta az elfogása után, hogy zavarosak voltak a követelései: "hol az EU egyik képviselőjével akart beszélni, hol pedig egy másik repülőtérre akart eljutni, de nem volt egyértelmű, hogy mit akar". Egy ciprusi hivatalnok pedig azt nyilatkozta, hogy a túszejtő nem tűnt beszámíthatónak.

A gép összes utasa és a személyzet is sértetlenül megúszták a gép eltérítését és támadó letartóztatását.

Itt látható, ahogy a ciprusi rendőrök elvezetik a géprablót:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.