Bejelentést akartam tenni a GVH honlapján a hulladékkartell miatt, de

gazdaság
2016 március 30., 13:53
comments 52

ez fogadott a hivatal honlapján, amikor a kartell-bejelentő űrlapot akartam kitölteni:

Korábban megtudtam a GVH válaszából, hogy a jelek szerint az FM-ből koordinált, a korábbiakhoz képest nagyjából változatlan formában dübörgő hulladékkartell ügyében nem hogy versenyfelügyeleti vizsgálatot nem folytat a kartellügyekben illetékes hivatal, hanem még csak bejelentés, panasz vagy más jelzés sem érkezett.

Gondoltam, akkor gyorsan lépek én, és bejelentem ezt a közbeszerzési eredményekből viszonylag nyilvánvalóan kirajzolódó kartellt,

hiszen ha végül büntetés lesz belőle, akkor elvileg annak az összegnek az 1 százaléka engem illethet, mint bejelentőt.

Csak hát hiába hirdeti a GVH köztéri plakátokon, hogy mennyire jó dolog kartellt bejelenteni (azóta kiderült, hogy a "Nem marad köztetek!" kampány 70 millió forintba került), a hivatal honlapján ez jelen pillanatban nem lehetséges. Így már érthető, hogy miért nem érkezett panasz sem!

UPDATE: egy kommentelő segített, ha az ember nálam sokkal ravaszabb és türelmesebb, megtalálja az űrlapot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.