Ha azt hitted, hogy a magyar úszóvilágbajnokság dilettáns plakátjai miatt csak itthon kell szégyenkezni, alaposan tévedtél

sport
2016 március 31., 12:51
comments 214

Ahhoz képest, hogy maga Orbán Viktor mondta, hogy a budapesti úszó világbajnokságról, hogy

"Magyarország történetében a legnagyobb sportesemény lesz a 2017-es FINA-világbajnokság", 

amivel eddig a világ elé álltunk, az tényleg nem az az unalmas profizmus, amit máshol megszokhattak. 

Valahogy sem külföldön, sem itthon nem értik egyelőre azt a minőséget, amivel a Gyárfás Tamás vezette, általában ismerősöket foglalkoztató műhelyből kerül ki. 

A budapesti úszóvilágbajnokság kabalatállatának szánt Bol-dog kutya kutyapicsázása miatt kénytelenek voltak lecserélni a gyerekriogató plüssrémet. 

Most pedig a világbajnokságra készült plakátokról derült ki, hogy a magyar szakma még nem áll készen annak befogadására, hogy a Photoshopot egy tízéves gyerek szintjén kezelő mester mutassa számukra az utat. 

link Forrás

A plakátok még nem jelentek meg hirdetésekben, csak az Úszószövetség Facebookján, akár lehet azt mondani, mint amivel Gyárfás védekezett a Bol-dog kutya esetében, hogy csak egy munkatárs viccelt. Szóval még kiderülhetne, hogy valaki a gyerekének a Photoshop-tanfolyamra készült leckéjét rakta ki véletlenül, felejtsük el, majd jön az igazi.  

Csakhogy nem erről van szó, a nevetséges plakátokat átvették Gyárfásék a szövetség házitervezőjétől, a költő-grafikus Fábián Istvántól.  

És tetszett is Gyárfásnak. Ő ugyanis a Fina nemzetközi magazinjának, az Aquaticsnek a főszerkesztője. És mi lett ennek a címlapján:

photo_camera Fotó: fina.com

Ismerős? Bizony:

photo_camera Címlap és plakát. 

Annyira, hogy tegnap még, mielőtt a szakmát sikerült sokkolni a plakátokkal, Fábián István Facebookján ott volt a büszke bejegyezés, a címlappal: 

"Legutóbbi munkám, a FINA magazin borítója". 

Mostanra viszont az alkotó eltüntette a posztot. 

Visszaszívni nem lehet, a lap megjelent, ráadásul van benne még egy, Cseh Lacis:

photo_camera Fotó: Fina.com

Még van több mint egy év a vébéig, bőven van idő például a megnyitóra. A 2010-es Európa-bajnokságé ilyen volt, a medence szélén a 100 tagú cigányzenekarral. Karikásostoros betyárok például nem voltak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.