Miért tüntette ki Orbán az azeri elnök feleségét?

POLITIKA
2016 április 01., 13:43
comments 86

Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt Azerbajdzsánba látogatott, ahol kitüntette az azeri elnök feleségét.

Kész Zoltán független képviselő írásbeli kérdésben érdeklődött, hogy tervezi-e a magyar miniszterelnök más autoriter vezetők feleségének kitüntetését is, és „kap-e a jövőben Magyar Érdemrendet például Ri Szoldzsu, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor felesége, vagy Aszma alAszad, Bassár el-Aszad elnök házastársa”.

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár írásbeli válasza szerint Orbán ezért tüntette ki az azeri elnök feleségét:

„A kitüntetéssel a kormány azt a támogatást szeretné elismerni, amelyet a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának, Óvodáj ának, Általános Iskolájának rekonstrukciója és bővítése során nyújtott. Egy muzulmán alapítvány segített egy keresztény intézményt, ezzel két kultúra és vallás képvisel ői között jött létre egy szövetség. Különösen fontos ez egy olyan időszakban, ahol ma már másról sem beszélnek, mint a vallások közötti konfliktusról.”

Vajon kikre utal a kormány, akik Magyarországon a vallások közötti konfliktusról beszélnek?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.