Mégsem lesz kötelező az új történelem atlasz

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről rendelkező, tavaly módosított jogszabály azt írta elő, hogy egyetlen korábbi kiadása sem használható a történelem atlaszoknak az érettségin. Heylette csak és kizárólag azt az új típust használhatják a diákok, amelyet - állami tankönyvfejlesztő szervként - az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adott ki.  

A régi is megteszi. Fotó: Wikimedia.

Ez elég nagy felháborodást keltett pedagógus körökben, és nem csak azért, mert a történelemtanárok (is) korlátozva érezték az oktatói szabadságukat, hanem például azért is, mert az új kiadású könyvek nem tartalmaznak kronológiai adattáblázatot. 

Szakszervezetek és egyéb oktatói műhelyek tiltakoztak emiatt az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, és végül nem tették hiába. 

A minisztérium az Eduline tájékoztatása szerint azt közölte, hogy olyan jogszabályi módosítást készítettek elő, aminek értelmében a 2016/2017. tanév május-júniusi vizsgaidőszakának történelem érettségijein mégis használhatóak lesznek a korábbi szerkesztésű atlaszok is.

(Eduline)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.