Bakondi: A CIA sem tudja, milyen magyar terrorfenyegetettségről írnak a lengyel lapok

politika
2016 április 06., 03:54
comments 73

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden reggel az állami tévén a elmondta, hogy rákérdeztek az amerikai hírszerzésnél, hogy mi a helyzet azokkal a lengyel sajtóhírekkel, amik szerint a krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozó és a júliusban esedékes varsói NATO-csúcs meleltt magyarországi események is felkerültek a terroristák céltáblájára.
Bakondiék azt a választ kapták, hogy a CIA-nak nincs információja Magyarországot érintő terrorfenyegetettségről.Erre most azért kellett külön rákérdezni, mert az állítólagos CIA-figyelmeztetésről a magyar kormány sem az amerikai hatóságoktól értesült, hanem csak Rzeczpospolita című lengyel napilapból. 

A miniszterelnöki főtanácsadó erre utalva hangsúlyozta, hogy sincs arról, hogy mi kimaradnánk a titkosszolgálati együttműködésekből. Majd hozzátette, hogy mindettől függetlenül éberségre továbbra is szükség van, minden fenyegetésre irányuló információt komolyan vesznek, soha nem gondolják, hogy nem történhetnek további terrorakciók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.