Két diák torkát is elvágták a Sweeney Todd musicalváltozatának új-zélandi bemutatóján

külföld
2016 április 07., 10:37
comments 121

Valódi vér folyt egy új-zélandi középiskola színelőadásán. A diákok a Sweeney Todd, a gyilkos borbélyról szóló darab musicalváltozatát vitték színpadra, de már az első előadáson súlyos balesetek történtek:

két diák torkát is elvágták a kellékborotvával.

Mindkét diákot kórházba kellett szállítani, egyikük könnyebb, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

Az előadást nem szakították meg. A közönségben ülő egyik szemtanú szerint "semmiféle bejelentés nem volt róla, hogy a torokvágós jelenetekben nem csak művér folyt" - mondta a Fairfax New Zealandnek.

Az iskola igazgatója, Steve Cole nem érti, hogy történhetett a baleset. Állítása szerint a kellékborotvákat gondosan eltompították - például duct tape-pel tekerték be -, és rengetegszer ellenőrizték. "Becsavartuk, celofánba burkoltuk, ilyesmi. Eltompítottuk és mindenféle egészségügyi és biztonsági ellenőrzésen is áteset" - mondta az esetről, amit "szerencsétlen hibának" minősített.

A csütrötöki előadást törölték, de Cole bízik benne, hogy a darab még menthető. Bár azt legalább belátta, hogy talán szerencsésebb lett volna celofánba burkolt valódi borotva helyett műanyag kellékborotvát használtak volna. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.