Bayer Zsolt be akarja perelni a Hírcsárdát

POLITIKA
2016 április 11., 19:10
comments 548

Hétfő délután a vicces kamuhírekre szakosodott oldal, a Hírcsárda publikált egy ál-Bayer Zsolt cikket „Akkor vásároljatok, zsidók!” címmel. A cikk apropóját a vasárnapi boltzár eltörlése adta, és valójában az egész egy nagyívű stílusgyakorlat/paródia a jelenkori magyar újságírás legnagyobb gyalázkodója, Bayer Zsolt előtt, ilyesmi mondatokkal:

"De felismerlek én ám titeket! Ti egy brancs vagytok, népszavazóstul, tanárostul, cigányostul, holokauszt-emléknapostul. Aljas, undorító cigány csúszómászók vagytok, nemi betegség Pukli ánuszán, egy vadhúsos, begyógyulatlan nyílt seb Nyakó lábujján, Gyurcsány Ferenc félig megemésztett sóletkonzervének szennyvíztárolóban rothadó maradéka."

A bejegyzést viszont nem vette jó néven Bayer, aki hétfő este blogján jelentette be, hogy lépéseket tervez: 

"Miután most már ismerőseim tucatjai hívtak fel, kénytelen vagyok az alábbi közleményt nyilvánosságra hozni: A Hírcsárda című szennyportál ma megjelentetett egy cikket, ezt: 

BAYER ZSOLT: „AKKOR VÁSÁROLJATOK ZSIDÓK!”

A cikk alá odatették a fényképemet is. A cikket azóta átvette a reflektor.hu, és fent van a hírstart oldalán is, valamint facebookozók tömegei osztották meg, mind-mind úgy, mintha az én írásomról lenne szó. Ezúton közlöm, hogy nevezett íráshoz semmi közöm, attól elhatárolódom, és amennyiben a hírcsárda nem távolítja el, úgy megteszem a megfelelő lépéseket."

Update, 22.18: A Hírcsárda levette a cikket, majd egy új verziót raktak ki Bayer fotója nélkül, a szerzőt pedig átírták Máyer Z. Soltra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.