Palkovics bérmegvonást lengetett be a sztrájkoló pedagógusoknak

politika
2016 április 14., 05:36
comments 244

Az oktatási államtitkár a Népszabadságnak adott csütörtöki interjújában kijelentette, hogy munkajogi következményekkel nézhet szembe az a pedagógus, aki az utcán tiltakozik és nem tart órát a péntekre meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk során, míg aki az épületben van, sztrájkolónak minősül.
Az interjúban Palkovics László elmondta, hogy a figyelmeztető sztrájk törvényes következménye, hogy a sztrájkoló arra a két órára eső arányos bérét legfeljebb a sztrájkalapból kapja meg.Hozzátette azt is, hogy meg kell vizsgálni, elérték-e a kötelező hittan és erkölcstanórák a kívánt célt, amit egy illetékes munkacsoport értékel, ahogy a mindennapos testnevelés kérdését is.

Megjegyezte, hogy a mindennapos testnevelésórák bevezetése szerinte az egyik legjobb döntésük volt.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.