Tízmilliárd forintot szedett be Kun-Mediátor Marcsika a karcagiaktól

bűnügy
2016 április 20., 18:00
comments 169

Egész Karcagot behálózta Dobrai Sándorné alias Kun-Mediátor Marcsika, aki 1999 óta építette azt a piramisjátékot, ami végül tavaly tavasszal bedőlt. Dobrai Sándorné azóta nem tudni, hol van, egyébként nemzetközi elfogatóparancs van ellene, a károsultak pedig arra panaszkodnak, hogy a hatóságok iszonyatosan lassan dolgoznak.

Polt Péter legfőbb ügyész most egy MSZP-s kérdésre válaszolt, amiből kiderül néhány új információ.

10 000 000 000, azaz tízmilliárd forintot szedhetett be

ténykedése alatt Dobrai Sándorné az ügyészség szerint, ami a tavaly tavaszi becsléseknek (2-25 milliárd forint) éppen a közepénél van. De a pontos összeget még nem sikerült megállapítani, csak 90 károsultnál, akik 4 milliárd 132 millió forintot adtak oda Dobrainénak.

A kormánynak két minisztert is adó 22 ezres kunsági kisvárosban 794 ember Dobrainéhez vitte a pénzt, ezen kívül öt cég is a sértettek között van. A rendőrség 761 sértettet hallgatott meg.

A hatóságok eddig 181 millió forintot és 4 millió tárgyi eszközt foglaltak le. A Szolnoki Járásbíróság viszont máig nem döntött arról a tavaly tavaszi ügyészi indítványról, hogy zár alá vegye Dobrai Sándorné közeli hozzátartozóinak és cége ügyvezetőjének vagyonát.

Mivel gyanúsítottként még senkit nem tudtak kihallgatni, hiszen Dobrainé Marcsika eltűnt, és nemzetközi elfogatóparancs van ellene érvényben már egy éve, ezért egy ideig nem fogják lezárni a nyomozást. A mostani határidő 2016 december 31.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.