Szembeszállnak Vonával a kirúgott jobbikosok

politika
2016 április 20., 18:27
comments 205

A félreállított alelnökök reakcióiból úgy tűnik, hogy nem volt előkészítve a párton belül a radikális szárny kiszorítása. Szinte senki sem hajlandó elfogadni Vona Gábor döntését.

Ez így nem volt korrekt

Szávay István a Facebookon arról írt, hogy korrektebb lett volna, ha Vona Gábor az elmúlt két éveben egyszer is jelezte volna, hogy valamit máshogy csináljon, valamit ne tegyen, többet dolgozzon vagy jobban kommunikáljon. De szerinte nem történt ilyesmi. Sajnálja, hogy máshogyan látják a párt jövőjét. Hozzátette, hogy „ha a Jobbik valóban győzni akar 2018-ban, akkor az erőinket, az emberi erőforrásainkat összpontosítanunk kellene, nem pedig gleichschaltolni”. Ígéretet tett arra, hogy ha komoly támogatás mutatkozik az alelnöki indulására, akkor átgondolja a dolgot.

Szépen kell meghalni

A másik, oldalvonalra állított alelnök, Apárti István az ATV-nek beszélt arról, hogy Vona akarata ellenére is úgy döntött, hogy elindul. „Ha így kell, hogy alakuljon, és meg kell, hogy haljak, akkor legalább a méltóságomat megőrizve és szépen hajtsam ezt végre.” Úgy érzi, tőle a tagság is ezt várja el. Csak akkor mond le az indulásról, ha úgy látja a tagság részéről, hogy nincs rá valós igény. Márpedig most úgy érzi, hogy ez a támogatottság most elég erős.

Dúró Dóra is kiakadt

Az Index úgy tudja, hogy Vona bejelentése miatt Dúró Dóra akár az összes jobbikos pozíciójáról lemondhat. Dúró Dóra ugyan nem tagja az elnökségnek, a döntés nem érinti közvetlenül, de Novák Előddel házasok.

Régen jobb volt

Novák Előd még nem nyilatkozott arról, hogy szembemegy-e Vona akaratával. A Facebookon egyelőre csak egy tavalyi nyilatkozatot idézett a pártelnöktől, amiben a Vona még arról beszélt, hogy a pártban jól megférnek egymás mellett a mérsékeltek és a radikálisok.


Hegedűs Lorántné szintén arról írt a Facebookon, hogy indul az alelnöki jelöltségért a nyári tisztújításon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.