Összevissza beszéltek és sunyultak a fideszes képviselők hétfőn a Parlamentben

politika
2016 április 25., 18:48
comments 120

Habony Áprád lehet hogy külföldön nyaralt, mindenesetre szemmel láthatólag nem sikerült jól a fideszes képviselők felkészítése a hétvégén az MNB-s alapítványok gazdálkodásával kapcsolatos kérdésekre. Az Index újságírója kérdezett meg pár kormánypárti politikust hétfőn a parlamentben, és főleg káoszt és összevissza-beszédet tapasztalt.

Olyan óriási kommunikációs trükköket vetettek be, mint például Farkas Flórián tanítani való kamutelefonálása.

Ehhez képest üde színfolt volt V. Németh Zsolt válasza:

Ne haragudjon, de a hogyan csináljunk magunkból komplett hülyét rövid idő alatt című műsorban nem szeretnék szerepelni.

Ehhez képest Harrach Péter és Pócs János bejátszotta a legnagyobb kamukártyát, és teljesen őszintén előadták, hogy nem is hallottak még a sztoriról.

Völner Pál és Révész Máriusz is a vs.hu-ra próbálta kenni a dolgot, hogy ez igazolja a pénzosztás kiegyensúlyozott voltát. Hiszen az egy balliberális média, ezért látszik, hogy mindenhova ment a pénz. Csak hogy a vs erősen köthető Matolcsy unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz, a lap legtöbb újságírója pedig hétfőn fel is mondott, válaszul az MNB-s közpénzek átjátszása miatt.

Fónagy János pedig azzal érvelt, hogy most volt ötéves az Alaptörvény, ennek kéne inkább most örülni. De bedobta az aranyérvet is, hogy "ön úgyis tudja, hogy nem arra válaszolok, amit ön kérdez, hadd menjek a frakcióülésre".

Pócs János szerint hibás hozzáállás, ha azt nézzük, ki kinek az unokatestvére.

Kósa Lajos pedig egyáltalán nem volt hajlandó válaszolni semmiféle kérdésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.