Polt Péter nem érti, miért mondják, hogy felesége bűncselekményt követett el, amikor még eljárás sem indult

bűnügy
2016 április 25., 13:12
comments 231

A Parlamentben az MSZP politikusa, Harangozó Tamás kérdezte a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, többek között az MNB körüli ügyekről, illetve felvetette felesége szerepét is.

A főügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna ugyanis az elnöke a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány felügyelőbizottságának, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány felügyelőbizottságában pedig a tag. Erről itt írtunk részletesebben, arról pedig, hogy milyen eszetlen pénzszórásba kezdtek ezek az alapítványok, itt. Mellette Polt-Palásthy Matolcsy személyzeti főnökeként is dolgozik, havi ötmillióért.

Polt Péter viszont válaszában határozottan visszautasította a vádakat.

Ön azt állítja, hogy valaki, jelesül az én feleségem, bűncselekményt követett el. Én azt gondolom, hogy még eljárás sincsen.

- mondja a magyarországi ügyészség feje.

link Forrás

Polt válaszában korábban arról is beszélt, hogy azon a fénykép, amin látszott, hogy Matolcsy Györggyel ebédelt, egyáltalán nem egy titkos találkozón készült, hiszen nyilvános helyen, egy étteremben, nyitvatartási időben találkoztak.

És természetesen van miről beszélnie a legfőbb ügyésznek és a jegybank elnökének, tette hozzá Polt, mert a közelmúltban több olyan bűncselekmény, mondjuk a Quaestor-ügy történt, aminek az általános tapasztalatait most le kell vonni és intézkedéseket tenni, hogy hasonló ne fordulhasson elő.

Szerinte az, hogy együtt ebédeltek, teljesen normális, minden jogállamban elfogadható és semmiféle kételkedésre nem ad okot. Majd Polt az örök klasszikussal zárta: ha bármikor, bárhol bűncselekmény gyanúja merül fel, az ügyészség el fog járni, függetlenül attól, hogy kiről van szó.

A beszélgetés a Parlament honlapján hallgatható meg, 16.16-tól indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.