Újabb cég került elő, amin keresztül sokmillió forintnyi közpénz mehetett Matolcsy unokatestvéréhez

politika
2016 április 25., 14:02
comments 134

Az Index ír az MNB kicsit áttekinthetetlen alapítványi hálózatának egy újabb, eddig kevés figyelmet kapó szereplőjéről. A Raw Development kft. egy év alatt nagyjából 100 millió forintnyi megbízást kapott az MNB-s ingatlanprojektek kezelésére.

Érdekesség, hogy a céget Matolcsy unokatestvérének és az egyik alapítvány igazgató feleségének közös ingatlancége hozta létre.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az eszetlen MNB-s alapítványi pénzszórás legnagyobb nyertese Szemerey Tamás volt. Az eddig ismert számokat itt szedtük össze, és most az derült ki, hogy Matolcsy unokatestvére az ingatlanfejlesztéssel is nagyot kaszált.

A Pallas Athéné Domus Animae (PADA) 3.4 milliárd forintért vette meg a Hatvany-villát. A PADA vezetésebe amúgy szerepet kapott Szemerey felesége is. És a PADA 2015. februárjától a Raw Development Beruházásszervező és Mérnöki Szolgáltató Kft.-t szerződtette a villa projektmenedzseri feladataira. Ezért eddig 60 millió forintot fizettek ki nekik, augusztusig pedig további 15 millió jár majd a lap információ szerint.

A céget pár hónappal a megbízás előtt hozták létre. Egyedüli tulajdonosa az a Lakásépítő T.2-Invest Ingatlanforgalmazó Kft., amit 2013 végéig Szemerey Tamás és egy másik cégen keresztül a felesége tulajdonolt.

De a cégnek az öt alapítvány is közösen fizet 13,5 millió forintot a 890 millióért megvásárolt MÁV-üdülő ingatlanmenedzseléséért. Ez az ingatlan balatoni perpatvart is okozott már a fideszes vezetésű Balatonkenese és az onnan kiszakadt Balatonakarattya között, aminek polgármestere Matolcsy felesége, Matolcsy Gyöngyi. A két település azon vitatkozott, melyikükhöz tartozik a hathektáros terület.

A PAGEO alapítvány külön is szerződött a céggel, az Úri utcai ingatlan tetőterének beépítését adták oda nekik, 25 millió forintért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.