Lincseléstől félti Matolcsyt az LMP politikusa

politika
2016 április 27., 07:38
comments 292
Hadházy Ákos a botrány kirobbanása után otthagyta a Fideszt, és csatlakozott az LMP-hez (Fotó: LMP)
photo_camera Hadházy Ákos a botrány kirobbanása után otthagyta a Fideszt, és csatlakozott az LMP-hez (Fotó: LMP)

Hadházy Ákos, a trafikbotrány után a Fidesztől az LMP-hez átigazolt politikus kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt az MNB-alapítványok költéseiről - írja a 24.hu.  (Itt a teljes felvétel az ATV honlapján.)

A "tanulmányozást" a kilencvenes évek olajszőkítéséhez hasonlította, és azt kifogásolta, hogy a nyilvánosságban a szükségesnél kevesebb szó esik arról, honnan is termett az a sok milliárd forint, amit a jegybank baráti és családi vállalkozások tucatnyainak passzolt át .

Matolcsy azt a pénzt játssza el, amit az árfolyamnyereségen, "a devizahitelesek vérén" nyert,

hiszen az MNB valójában a tartalékokból adott el svájci frankot, amit évekkel korábban olcsóbban vásárolt. Hadházy szerint "ha nem lesz békés átmenet" az Orbán-éra végeztével, annak a jegybankelnök testi épségét nézve is súlyos következményei lehetnek. Sok tízezer ember nyomorodott meg emiatt,

"és most tudja, mire költötték azt a pénzt, amit a devizahitelesek vérén keresett a Magyar Nemzeti Bank - hát én Matolcsy urat akár egy lincseléstől is félteném, mert ez egy nagyon csúnya dolog."  

Hadházy szerint ezért a jegybankelnök jobban tenné, ha önszántából távozna - biztos, ami biztos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.