Garancsi a katari emír családjával építkezik a Kopaszi-gáton

gazdaság
2016 április 28., 04:41
comments 30

A Figyelő csütörtöki számában arról ír, hogy a Kopaszi-gáton nagy építkezés kezdődik hamarosan, mintegy félmillió négyzetméternyi ingatlan fejlődik ki a földből.

A befektetők magyar lábát Garancsi István alkotja, aki egyben a Videoton focicsapat tulajdonosa, részesedése van a MET nevű energiakereskedőben, a kerékpáros turizmusért felelős kormányzati megbízott, stb, stb, stb.

Garancsi cége az állami Eximbanktól kapott kölcsön nemrég, hogy megvehesse és fejleszthesse a területet. Az építkezést a kormány kiemelt beruházásnak minősítette.

A befektetésnek lesz azonban egy külföldi lába is: a katari emír családjának egy luxemburgi cége. A dúsgazdag család, ami Katar végtelen földgázvagyonával is rendelkezik, csak kisebbségi tulajdonos lesz. Kiszáll viszont Garancsi eddigi két magyar üzlettársa, Scheer Sándor és Kóbor Miklós. (Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.