Lehúzta a rolót Venezuela utolsó sörgyára

külföld
2016 április 30., 19:07
comments 88

Újabb elképesztő hír érkezett a mély politikai és gazdasági válságba süllyedt Venezuelából. Miután az állami dolgozók munkahetét két napra csökkentették, és a hét közepén bejelentették, hogy már az országgyűlési képviselőknek sem tudják kifizetni az áprilisi bért, beütött az igazi dráma:

pénteken bejelentette az ország legnagyobb sörgyára, hogy utolsó működő üzemét is bezárja.

Az ország sörtermelésének hetven százalékát biztosító Cervecería Polar korábban már három gyárát bezárta, a negyediket azért kellett leállítani, mert a vállalat nem jutott a valutához a kormányzattól, így pedig képtelen alapanyagot importálni. A gyár az elnököt és kormányzatát hibáztatja a kialakult helyzetért, akik válaszul államosítással fenyegetőznek.

photo_camera Szomorúság. AFP PHOTO / FEDERICO PARRA

Nicolas Maduro elnök gazdaságpolitikája és az alacsony olajár mellett elmaradó bevételek úgy megfektették Venezuelát, hogy már három számjegyű az infláció, az ország valutatartaléka a 2009-es mennyiség harmada. A 30 milliós ország már napi élelmiszer- és gyógyszerhiánnyal küzd, a boltok polcai üresek. A közszolgáltatások folyamatosan leállnak, az áramkimaradások rendszeresek.

photo_camera Carlos Becerra / Anadolu Agency

Az ellenzék népszavazási kezdeményezést indított Maduro elnök elmozdítására. Az ehhez szükséges íveket két nap alatt 1,5 millióan írták alá. (TheNewYorkTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.