A minisztérium szerint Mészáros Lőrinc és a földárveréseket felügyelő államtitkár között „rövid, véletlenszerű találkozó” volt :DDDDD

mezőgazdaság
2016 május 02., 10:34
comments 298

A Földművelésügyi Minisztérium szerint az Átlátszó portál és az ellenzéki pártok valótlanul állítják, hogy Bitay Márton államtitkár és Mészáros Lőrinc földügyekről egyeztettek volna.

Miről van szó? A múlt szerdán délelőtt a Népszabadság kiszúrta, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Bitay Mártonnal kávézott, majd az Átlátszó észrevette, hogy délután kikerült az eladandó földek közül az, amit most Mészáros cége bérel.

Csak ivott egy kávét, és... BUMM, ott volt az államtitkár is!

A Földművelésügyi Minisztérium most közleményt adott ki, ami szerint az Átlátszó azt sugalmazta, mintha összefüggés lenne a múlt keddi

„rövid, véletlenszerű találkozó”

és aközött, hogy Mészáros Lőrinc haszonbérletében lévő földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) aznap kiemelte volna az értékesítendő birtoktestek köréből.

Maga Mészáros Lőrinc is csak azt mondta, hogy ő csak kávézni volt:

link Forrás

(Tök hihető, velem is előfordul, hogy munkába jövet beugrok a Széchenyi téri Gresham-palotába, hogy felhajtsak egy presszót, igaz, én nem egy vidéki milliárdos vagyok.)

Teknikai baki

A minisztérium közölte: a sajtóban megjelent spekulációkkal ellentétben a visszavont területek mindegyike kalapács alá kerül, mert

az NFA a május 19-i árveréseket csak technikai okok miatt ütemezte át május 30-ára.

Az indoklásuk szerint az NFA és a földárverések lebonyolításában közreműködő kormányhivatalok észlelték, hogy egyes hirdetmények közzététele és a tervezett árverési napok között nem telik el a törvényben előírt 30 nap, így a liciteket későbbi időpontra kellett átütemezni.

A minisztérium szerint országosan összesen 699 földrészlet vonatkozásában módosította az árverés napját az NFA.

Azért feljelentették őket, hátha nem véletlen volt

A minisztérium közleményében hazugságoknak nevezi az ellenzéki pártok állításait is.

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján közölte: hivatali visszaélés miatt feljelenti Bitay Mártont, mert szerinte az államtitkár felügyelete alatt milliárdosoknak játsszák ki a magyar földet.

Az MSZP két politikusa, Gőgös Zoltán és Beke Károly pedig közleményben kifogásolta Bitay Márton és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester „titkos találkozóját”. Az MSZP politikusai szerint Bitay Mártonnak távoznia kell, ha beigazolódik a gyanú, hogy a földügyekért felelős államtitkár és a felcsúti polgármester egy kávé mellett titokban döntött a közvagyon részét képező állami földek sorsáról – írja az MTI.

Nagy tárgyalások helyszíne

A Four Seasons ötcsillagos szálloda éttermében, ahol most Mészáros kávézgatott, egyébként volt már, hogy Tiborcz István Szivek Norberttel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérével ebédelt együtt, miközben egy közeli asztalnál Dirk Gerkens TV2-vezérigazgató és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese beszélgetett, és még Habony Árpád is csatlakozott a váltakozó felállású társasághoz. Habony Árpád lapját persze ebből csak az érdekelte, hogyan láthatta mindezt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.