Ez az a betört ablak, ami miatt a miniszterelnök a belügyminisztert riadóztatta

politika
2016 május 05., 16:48
comments 234
photo_camera   A betört ablak - Police.hu

Ez volt az az ablak, aminek a betörése után az ATV hírportálja azt írta, hogy „Rátörték az ablakot kézis lányokra a migránsok”. Később kiderült, az ATV helyi forrása ott sem volt, amikor a migránsok állítólag betörték az ablakot. A betört ablak - Police.hu

Az ablak betörése után Orbán Viktor miniszterelnök azonnali intézkedésekre kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak. Az ablak betörését Lázár János a Kormányinfón hozta szóba.

  A betört ablak - Police.hu

Az ablak betörése után a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki. Tiborcz János dandártábornok szerint

az ablak betörésének egyáltalán nem volt szemtanúja, a sportcsarnokba senki sem ment be, az iskola tiszthelyettese csak utólag vette észre, hogy betört az üveg, a hatóságok pedig semmilyen agresszív magatartást sem tapasztaltak.

Ennek ellenére a kormányhoz közel álló lapok még megfejtették, hogy a körmendi ablakbetörés egyenes következménye annak, hogy „egy középiskola mellé kanos bevándorlók telepít".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.