Ki kicsoda a leggazdagabb magyarokról szóló kiadványból kitépett lapon?

gazdaság
2016 május 06., 13:31
comments 82

Miért téptek ki egy lapot a nyomtatott gazdaglistából? Hirdetéssel kapcsolatos problémára hivatkozik a napi.hu, amit hirtelen csak így tudtak megoldani, de az emberben dolgozik a gyanú, hogy egy 100 leggazdagabb magyar típusú kiadvány nem az 2 nap alatt összegányolt valami, aminek az esetében ilyen váratlan, utolsó pillanatban felmerülő problémák elő szoktak volna fordulni.

Talán közelebb visz a megoldáshoz, ha megnézzük, kik azok a 4 milliárd forintnál kisebb, de 2,7 milliárdnál nagyobb magánvagyonnal rendelkező vállalkozók, akik a napi.hu közlése szerint az oldalon szerepeltek.

Előre mondom, hogy olyan lesz ez, mint egy klasszikus Agatha Christie-krimi, ahol MINDENKI GYANÚS!!!

link Forrás


Pata József családi cége, a Pata József Gépipari Kft. a magyar Suzuki egyik legnagyobb hazai beszállítója. Pata a valaha volt legjobb Duna-parton ehető halászléről híres Bács-Kiskun megyei Fajszon volt műszaki vezető a TSZ-ben, aztán a rendszerváltáskor felmondott, hogy azóta is megállíthatatlanul növekedjen a cége. Ránézésre ő az egyik legkevésbé gyanús név a listán. Létezik ennél gyanúsabb?


Fodor Csaba egészen meglepő termékből lett többszörös milliárdos. Vagyona - illetve Silvestris és Szilas Kft. nevű cége - ugyanis lényegében kamillaolajból van. Igen, a kamillavirágból kivont olajból. Ki hitte volna - én biztosan nem - hogy a világon évente előállított 3 tonna kamillaolaj egyharmadát Magyarországon termelik, túlnyomó részét Fodor Csabáék. Mi van, ha kamilliaolajháború áll az eltűnt lap hátterében?


Mészáros Vilmos és családja a szó legpatinásabb értelmében vett családi céget visznek, hiszen a Mészárosok 3 generációja már közel 100 éve gyárt betoncserepet és a cég is végig az övék volt, kommunizmus ide vagy oda. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. nevű bólyi vállalkozás eredetileg a Felvidékről indult. Minden olyan idillien hangzik, hogy az a legnaivabb olvasóban is felketheti a gyanút.


Valami egészen biztosan van a kunszállási homokban, ha megnézzük, hová jutott az egykor egy pékségben dolgozó két helyi péklegény. A szakításuk után Palásti József megalapította Fornettit, Polyák Mátyás pedig - amellett, hogy megmaradt a péksége - olyan homoki borászatot alapított, hogy Frittmann is csak gurgulázó szemekkel bámul. Hősünk emellett híres színház- és kultúratámogató, a kecskeméti színháznak például akkora rajongója, hogy a mecénásság mellett alapított egy Pék Matyi nevű, önmagáról elnevezett díjat, amit az a színész kap, aki az évadban a legnagyobb hatást gyakorolta rá. Halottál életedben ennél gyanúsabbat? Én nem!


Király Gyuláról remélem, hogy az a kaposvári Király Gyula vállalkozó, aki filmbe illő módszerekkel szokta megzsarolni a helyi önkormányzatot, ha nem tetszik neki valaki. Leghíresebb esete az volt, amikor tavaly, egy vízvezetékek körüli üzleti és jogvita miatt, többször is kikapcsolta a vizet a városi hajléktalanszállón. De az sem volt gyenge, amikor úgy akarta kizsarolni az önkormányzattól egy, a város főterén álló épület építési engedélyének megváltoztatását, hogy először fekete zászlókkal fellobogózott gyászházat csinált belőle, majd amikor ez nem működött, megfenyegette a helyhatóságot,
. Pár cigányt oda is fuvarozott, hogy az ablakban mutogassák magukat. A GYANÚS szó itt már régen kevés!


Schieber Markus Albert a szekszárdi Schieber Pincészet német névadója, legutóbb akkor került bele a hírekbe, amikor kiderült, hogy magyar feleségével együtt több, mint 200 hektár állami födet vett meg 350 millióért Baja környékén. Sciebernek van egy Jabba Kft. nevű agrárcége, ami az egész lista egyik leggyanúsabbjává teszi.


Délity József egyszer már kihúzta a gyufát Lázár Jánosnál, aztán pedig Csányi Sándornál. A nemesnádudvari bútorgyártulajdonos ugyanis aközött a három vállakozó között volt, akik a kétezres évek elején privatizálták a hódmezővásárhelyi állami gazdaságot. Lázárnak ez nem tetszett. Utána Csányi Sándor akarta megszerezni a céget, éppen Délity részvényeinek megvásárlásával, de ő nem a Leggazdagabb Magyarnak, hanem egy tulajdonostársának adta el a papírokat. Elég ez ahhoz, hogy az embert kitépjék egy milliárdoslistából? GYANÚS, hogy igen!


Forczek László Pécs egyik legnagyobb kutyája, a Konzum Nyrt-től tüzépeken és utazási irodákon át egy szállodáig jó sokféle befektetéssel. A Tüzépet annak idején az SZDSZ-es macher Wekler Ferenccel közösen privatizálták. G-Y-A-N-Ú-S!

Szintén Lázár János vonzáskörzetében tevékenykedik a Délút nevű, homokbányából lett útépítő családi vállalkozás, amit Juhász Sándor alapított, remélem, hogy AZ a Juhász, akit innen kitéptek. Kell többet mondanom? Gondolom nem!

Versegi János? Építőipar és foci, a díszpáholyban szerencsés esetben Orbán Viktorral szotyizgatva. Versegi János Ver-Bau nevű építőipari cége építette például a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozóinak lakótelepét, de a mai Magyarországon sokkal fontosabb lehet, hogy ő volt a még NB1-es kecskeméti focicsapat egyik tulajdonosa. 17 év után március végén Versegi leköszönt a VOSZ megyei elnöki pozíciójáról, amit 17 éve töltött be. Vajon miéert? Nagyon, nagyon gyanús!

Varga Gusztávnál Texasban sincsenek regényesebb életű vállalkozók! Nem elég, hogy a szegedi üvegmilliárdos egy háromgenerációs üveges nagycsalád legkisebb, kilencedik gyerekéből lett az, aki, de fiatalon motorosbanda-tag is volt. Lehet, hogy valami motoros leszámolás áll a kitépett oldal mögött? GYANÚS, hogy igen!

A legesleggyanúsabb pedig az a Horváth Gyula, aki a gyakori neve miatt egyelőre nem tudtam beazonosítani. Na, ez kinek áll érdekében? Ha van tipped, ne tarsd magadban!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.