A Kissék ügyében nyomozó rendőr szerint a vádlottak már akkor is összeesküvésre hivatkozva védekeztek

bűnügy
2016 május 09., 05:59
comments 178
MTI Fotó: Soós Lajos
photo_camera MTI Fotó: Soós Lajos

Az úszókat annak idején kihallgató, időközben újságíróvá lett rendőr, Martinkó Károly szerint „nem lesz könnyű dolga” Kiss Lászlónak, ha azt akarja bizonyítani, hogy koncepciós per áldozatául esett. Martinkó a Népszabadságnak nyilatkozott, aminek egy másik cikkéből kiderül, hogy

Kiss erre, vagyis annak bizonyítására készül, hogy koncepciós per áldozata lett.

A volt kapitány megbízásából Bánáti János ügyvéd kikérte az ügy aktáit, hogy bebizonyítsa, „semmi sem úgy történt, ahogy az ítéletben szerepel”.

Martinkó Visszaemlékezése szerint Kissék már az 1961-es tárgyaláson is azzal próbálkoztak, hogy a rendőrség nyomást gyakorolt az ellenük valló tanúkra. Például Lantos László a szembesítéskor azt mondat, hogy érzése szerint megfélemlítették az ellene valló kőművest, aki erre könnyeivel küszködve felelte, hogy

„eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.