Aczél Endre törölte magát a Facebookról

bűnügy
2016 május 09., 03:22
comments 209

Elérhetetlenné vált a Facebookon Aczél Endre oldala. A veterán publicistától pár hete vált meg a Népszabadság, azután, hogy

Aczél Kiss László úszó szövetségi kapitány nemi erőszakolós ügyének kirobbanásakor lelkes áldozathibáztatásba kezdett.

De nem tanult a hibából, szombaton és vasárnap, azután, hogy Kiss áldozata, Takáts Zsuzsanna is megszólalt, ott folytatta, ahol pár hete abbahagyta. Illetve volt pár apró különbség, például kiderült, hogy amit pár hete még magabiztosan állított, azokat csak másodkézből hallotta. Ez azonban nem vetette vissza abban, hogy ugyanolyan magabiztossággal hibáztassa tovább Kiss és társai áldozatát.

„Nézd, ezeknek a csinos sztárúszóknak semmi szükségük nem volt arra, hogy erőszakot alkalmazzanak” – írta.

De arról is hosszasan értekezett, hogy az áldozat - akiről kiderült, hogy nem is ismeri - „bevállalós csaj volt”, aki „az isten tudja miért” ment be „minden további nélkül” az egyik tettes szolgálati lakásába. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.